La Cambra de Comerç de Reus ha celebrat aquest dimecres dia 16 de març de 2022 els actes del seu 135è aniversari que es van ajornar el passat mes de desembre atenent l’evolució de la pandèmia. La corporació ha realitzat el lliurament dels Premis Cambra a l’auditori Antoni Gaudí de Fira de Reus que fou presidit pel vicepresident del Govern, Jordi Puigneró.

José Antonio Robles Cerezo, President de la Cooperativa, recollint el premi.

Entre els guardonats hi ha la Cooperativa de Cabacés, entitat a la que se l’ha reconegut no només per la qualitat de l’oli elaborat, sinó també per la seva trajectòria en el cooperativisme agrari, la bona feina feta i la millora en els processos de producció que han obtingut com a resultat aquest oli d’oliva verge extra.

Tall de la retransmissió feta per ReusTV. Podeu veure l’acte sencer aquí.

A continuació reproduïm el text que acompanya el premi:

Fundada l’any 1933 per 51 pagesos de Cabassers sota el nom de “Sindicat Agrícola de Cabacés”, l’actual Agrícola és fruit del canvi que experimenta l’empresa en el tombat de segle, amb una renovació de la maquinària, un gran increment de la producció i l’inici del procés per elaborar oli ecològic. Tot això repercuteix en una millora global del producte gràcies a un nou sistema de traçabilitat, un registre de tractaments fitosanitaris que reben els arbres, una nova normativa de lliurament de les olives al molí, perquè arribin en millor estat, ventilades i evitant que s’aixafin o fermentin abans de ser mòltes. Els resultats de les millores en els processos de producció van ser immediats: l’oli verge extra “Baronia de Cabacés” va començar a rebre premis tant locals com nacionals i internacionals, sent un dels productes, de la seva especialitat, més prestigiosos al territori.

Cambra de Comerç de Reus