A finals d’aquesta primavera ha acabat, com és usual, el període de floració de l’olivera. Les flors surten a les rames més fines (també anomenades brots) i permeten que l’olivera es pugui pol·linitzar per poder produir els fruits.

La pol·linització de l’olivera generalment es duu a terme pel vent, i per tant no cal la implicació dels insectes, que ajuden en el procés en menor mesura.

Amb el temps i una vegada pol·linitzades, les flors cauen i van deixant pas a les incipients olives, que creixeran i maduraran durant els mesos que falten per arribar al període de collita, que normalment comença als volts d’octubre.

Aquest any, segons les primeres observacions, sembla que podria ser una campanya més productiva que la de l’any passat, que es va veure greument afectada degut al temporal Filomena de gener de 2021, del qual alguns arbres encara s'estan recuperant.

Malgrat que l’hivern ha estat relativament sec, la primavera ha estat una mica més plujosa i ha fet millorar les perspectives. Esperem doncs, que els mesos que venen no siguin massa secs i es pugui tenir una campanya profitosa després de la baixa producció l’any passat.