El dia 10 va començar oficialment la campanya de l’oliva 2022 a la Cooperativa de Cabacés. Les olives ja estan en un punt de maduració adequat i arribat aquest moment (i com ha de ser) tot estava llest per començar a produir oli.

Els pagesos han començat a recollir el fruit després de mesos cuidant els olivers. Les borrasses, els remolcs i les caixes han començat a anar amunt i avall entre marges. Sempre tenint cura perquè les olives arribin en el millor estat possible al molí.

Es preveu una campanya amb més quantitat que la de l’any passat, que va resultar molt afectada per la climatologia i els temporals. Tot i així es preveu que sigui una campanya de poca producció, ja que la manca de pluges aquest any ha provocat que els olivers no hagin pogut produir tant fruit.

2021

730000
Kg olives

2022

750000
Kg olives (previsió)

Es comença per les varietats ecològiques

S’ha començat per les olives de les quals s’obtindrà el Fusió d’Aromes Rojal i el Fusió d’Aromes, que són olis amb menys volum de producció. I s’ha seguit per la producció de l’oli ecològic Baronia de Cabacés, que ha començat a produir-se aquest dilluns dia 17. A partir de dilluns 24 es començarà a produir també oli convencional Baronia de Cabacés.

Els primers anàlisis i cates de l’oli nou indiquen que és un oli d’oliva verge extra amb qualificacions excel·lents, i es preveu que es mantingui així al llarg d’aquesta campanya.

L’oli nou començarà a distribuir-se aproximadament una setmana després de que s’hagi iniciat la producció, és a dir, el dilluns 24 l’oli ecològic, i el dilluns 31 el convencional.

Us deixem, doncs, amb les imatges del primer raig d’oli de la temporada.