Aquest passat dimarts 7 de març, es va dur a terme una reunió estratègica per posar fil a l’agulla d’un macroprojecte de comarca. Aquest projecte busca establir un conveni d’intercooperació entre les diferents cooperatives de la zona (Cooperativa de Cabacés, Vinícola del Priorat i Cooperativa Falset – Marçà), implicant també diversos departaments de la Generalitat (Acció Climàtica, Empresa i Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona).

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és mantenir el cooperativisme com a motor econòmic i social de la comarca, contribuint a generar llocs de treball i afavorint als pagesos i pageses per a arrelar-se al territori i, així, frenar el despoblament. En definitiva, que el cooperativisme segueixi sent el pal de paller de la comarca del Priorat.

Reunió

El pla estratègic que es vol desplegar aportarà un enfortiment de les cooperatives, fent-les més competitives i, per tant, més sostenibles a llarg termini. Així mateix, el desplegament d’aquest macroprojecte requerirà un finançament per part de la Generalitat, la qual cosa podria representar una de les apostes més importants de l’administració per la zona, ja que el Priorat és una comarca històricament reprimida.

A la reunió van assistir les gerències i presidències de les cooperatives esmentades, així com les directores d’Acció Climàtica i Empresa, el director de Presidència i el delegat de la Generalitat a Tarragona. A més, també es va comptar amb assessorament tècnic de la Federació de Cooperatives de Catalunya, l’Ateneu Reusenc Coop-Camp i tècnics dels respectius departaments.

Aquest macroprojecte de comarca representa una oportunitat única per al Priorat per seguir avançant en el desenvolupament econòmic i social de la zona, així com per mantenir la seva identitat cultural i tradicional.