La propera collita serà una de les pitjors campanyes de tota la història de la cooperativa, principalment degut a la sequera i a la impossibilitat de regar.

El municipi de Cabacés arrossega una sequera extrema des de fa dos anys, el que ha comportat canvis en el cicle vital de les oliveres dels nostres socis. Moltes oliveres no van florir quan tocava per la falta d’aigua, o han florit fora de temps, per tant, el percentatge d’olives que han arribat a formar-se és molt baix. Aquestes poques olives només aconseguiran sobreviure si plou durant aquest mes de setembre. En el cas que plogués una mica, s’estima que la collita seria al voltant del 10% de producció, uns 100.000 kg d’olives. Si el temps no ens és favorable i continua sense ploure, la collita es presenta pèssima, podent arribar a ser completament nul·la en producció.

Si voleu llegir-ne més, podeu fer-ho al següent article, on trobareu una entrevista al nostre gerent: La sequera colpeja la campanya d’oli de la Cooperativa de Cabacés: «Estem desesperats»