Aquest dissabte vam commemorar els 90 anys de la Cooperativa de Cabacés. Ens van acompanyar socis i sòcies de la cooperativa amb les seves famílies, els presidents i gerents de la Cooperativa Falset-Marçà i Vinícola del Priorat i Glòria Tibau, directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona.

L’acte va començar a la Societat Recreativa amb una sèrie de parlaments. Presentats per la tècnica de comunicació, Núria Bru, van parlar el president de la cooperativa, José Antonio Robles, l’alcalde del poble de Cabacés, Jaume Pujals i Glòria Tibau. La directora del Serveis Territorials va donar per inaugurada l’exposició ’90 anys de cooperativa’, un recull de documents i fotografies rellevants de la història de la cooperativa, que es pot visitar al Museu Miquel Montagud fins al mes de febrer.

En acabar els parlaments, es va fer un homenatge als presidents de l’entitat que encara estan amb nosaltres i cada un d’ells va dir unes paraules del seu pas per la cooperativa. També es va fer un homenatge als presidents que ja no ens acompanyen, de la mà de Fe Ferré, que va llegir el poema ‘La Cooperativa’ del seu llibre ‘El Cant de la Terra’, una obra dedicada a Cabacés. Per finalitzar els parlaments es va estrenar el vídeo ’90 anys de cooperativa’, pensat per fer promoció de l’entitat a les xarxes socials.

Seguidament l’acte es va moure a la plaça de la Cooperativa on es va fer un aperitiu a peu dret per a tots els convidats. Al final de l’aperitiu, els treballadors de la cooperativa van bufar les espelmes i es va repartir pastís, donant per acabada la celebració dels 90 anys.

Moltes gràcies a tothom que va assistir a l’acte! Per 90 anys més!